Tevékenységünk

KÖZBIGYÓ PROJEKT

A Közbigyó projektben a gyerekek csoportos projektmunkában vesznek részt, ahol az irányítás végig a kezükben van. A program lényege, hogy XXI. századi kompetenciákat sajátítsanak el a gyerekek játékos forma keretében.

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS

Minden projektünk egy Facebook csoportot kap, amely közvetlenül az oldalunk alá van szervezve, így minden csoport minden résztvevője láthatja egymás munkáját. Élményeiket, tapasztalataikat megoszthatják.

KONFERENCIÁK ELŐADÁSOK

Számos alkalommal volt lehetőségünk a nyilvánosság számára bemutatni programjainkat. Ilyen bemutatkozó előadás volt például a Finnagora Learning Reladed workshop és a Budapest School rendezésében a Tippek és trükkök gyakorló tanároknak előadás sorozat 3. része.

TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

Programjainkat dokumentáljuk, és ezekből a dokumentációkból tájékoztató kiadványokat készítünk. Segítségükkel részletesebb képet tud alkotni az érdeklődő programjainkról, azok gyakorlati megvalósításáról.

CSOPORTOS FOGLALKOZÁSOK

Programjaink alapja az együttműködés, a csoportos munka fejlesztése a gyermekeknél. Erre számos programot alakítottunk ki, és ebbe igyekszünk minél több intézményt bevonni.

LÉGY TUDATOS SZÜLŐ

Kifejezetten szülőket érintő témákról (internet biztonság, gyámhatósági ügyek, addikció, zaklatás, stb) szervezünk előadásokat, ahol a szülők kérdezhetnek is az előadótól. Ezeken az előadásokon kifejelezetten a gyakorlati megközelítést helyezzük előtérbe, így a hallgatók valódi segítséget kaphatnak.

 

Legyen minden gyerek sikeres

 

Közbigyó Projekt

A Közbigyó projekt a legfontosabb hármasról szól: tanárok, diákok, és szülők együttműködéséről egy különleges oktatási élmény megvalósításáért!

 

A Közbigyó a projekt alapú oktatás definíciója alapján kapta a nevét, miszerint a gyerekek közösen, belső indíttatásból, valamilyen gyakorlati feladatot hajtanak végre, alkotó folyamat keretein belül.

 

A Közbigyó projektet a 18. kerületi Bókay Árpád általános iskola néhány lelkes szülője találta ki, és az iskola közreműködésével már az első projekt alatt több mint 270 gyerek és 65-nél több mentor alkotott.

Ez első évben az iskola alsó és felső évfolyamai vettek részt a projektekben. Az eredmények a galériákban és a videók között láthatók.

Várjuk mentorok, pedagógusok és iskolák jelentkezését, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy kipróbálják, milyen “Közbigyós”-nak lenni

Hogy miről szól a közbigyó, azt elolvashatod itt >>

 

Konferenciák, előadások

 

Finnagora - Learning reloaded

A Finnagora a digitális témahét szervezésében valósult meg és minden olyan magyar tanárhoz szólt, aki a közoktatásban dolgozik és nyitott az új és izgalmas tanítási, digitalizációs ötletekre. Mottójuk szerint: Ahol a tudás véget ér, ott kezdődik a tanulás. Közbigyó Projekt programunk felkeltette az érdeklődésüket és záró előadásukon bemutatkozhattunk.

 

Budapest School - Tippek és trükkök gyakorló pedagógusoknak

A Budapest School elindított egy rendezvénysorozatot, amelynek keretében tanárok és szakértők 7 percben összefoglalják azt az egyedi módszert, amellyel saját környezetükben már sikert értek el. Ez a találkozó lehetőséget ad az érdeklődő tanároknak networkingre, szakmai tudáscserére, új inspirációk felfedezésére. A sorozat 3.részében a Közbigyó Projekt is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

 

OSF - Grassroots Activism in Education network meeting

A Nyílt Társadalom Alapítvány szervezésében megrendzett "Számít amit csinálsz" konferencia és workshop keretében lehetőségünk volt megismerni számos olyan civilszervezetet, amelyek elsődleges célja az oktatásban résztvevő szereplők munkájának segítése, valamint a gyermek-, és ifjúságvédelmi programok gondozása volt. Lehetőségünk volt nekünk is bemutatkozni. A kapcsolatépítésen túl számos jó gyakorlatot ismerhettünk meg.

 

Konferencia és előadás szervezés

Mivel számos-, oktatási területen tevékenykedő szakértővel ismerkedtünk meg bemutatkozásaink során, akik nagyon sokat hozzá tudnának adni a helyi oktatási intézmények szakmai munkájához ezért közreműködésükkel konferenciákat, bemutatókat, előadásokat szervezünk , ahol megosztják tudásukat a látogatókkal. Rendezvényeinkről a rendezvényink menüpontban vagy Facebook oldalunk eseményei között találsz információt.

 

Csoportos foglalkozások

 

Ha az oktatás résztvevői képesek csoportban együtt dolgozni, azzal hatékonyabbá, eredményesebbé, és sikeresebbé válik az oktatás.

Ezt nem újdonság. Mégis mindenhol azt látjuk, hogy a tanulás, a tudás elsajátítás magányos folyamattá vált.

 

Ezért szervezünk csoportos tevékenységeket szülőknek, pedagógusoknak és gyerekeknek, hogy újra épüljön a csoportos cselekvés a három legfontosabb szereplő együttes közreműködésével. Egymással együtt működő, együtt gondolkodni tudó és kooperáló gyerekekből pedig sikeres és boldog felnőttek lehetnek.

 

 

Ugrás a navigációhoz