Főoldal

RÓLUNK

A XVIII. kerületi Oktatásért Egyesület azért jött létre, hogy a XVIII. kerületi oktatási intézmények pedagógiai munkáját civilként segítse. Ennek keretében az oktatással összefüggő közösségi tevékenységeket szervezünk, ösztönzünk, segítjük az intézményeket abban, hogy a XXI. századi kompetenciákra koncentráló módszertanokat beilleszthessék saját pedagógiai programjukba és hogy a szülők és az iskola közötti kapcsolat mélyebb, tartalmasabb legyen.
Milyen tevékenységeket folytatunk?

KÖZBIGYÓ PROJEKT

Közbigyó Projekt egy olyan pedagógiai módszertan, amely a projekt alapú oktatást alapul véve, segít a gyerekeknek számos-, a mai életben használt kompetenciát elsajátítani.
A gyerekek csoportos projektmunka keretében valósítanak meg projekteket úgy, hogy az irányítás végig az Ő kezükben van.
A módszerről részletesebben itt olvashatsz >>

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK

Olyan közösségi programokat szervezünk, ahol az oktatás legfontosabb hármasa (pedagógus - gyerek - szülő) együttműködését erősítjük.
Hisszük, hogy a minőségi oktatás alapja, ha e három résztvevő szorosan együttműködik egymással.

ELŐADÁSOK, KONFERENCIÁK

Olyan előadásokat, konferenciákat szervezünk, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a modern oktatási módszertanokkal, vagy az oktatással kapcsolatos általános tapasztalatokkal. Igyekszünk olyan előadásokat és előadókat szervezni, amelyek segítenek növelni a kerület oktatási intézményeiben folyó pedagógiai munkát.

LÉGY TUDATOS SZÜLŐ

Tudatos szülőnek lenni azt jelenti, hogy foglakozol olyan kérdésekkel, amelynek segítségével többet tudsz tenni azért, hogy jobban menedzseld a szülőséggel járó feladatokat. Hogy hogyan legyél szülő, azt nem tanítják, így fekészülni sem lehet rá. És persze minden gyerek más, de segítünk abban, hogy azokat a dolgokat, amiket meg lehet tanulni, abban jó légy!

Előadásainkon olyan szakemberek tartanak előadásokat, akik egyben gyakorló szülők is. A programok helyszínét úgy választjuk meg, hogy lehetőleg minden érdeklődő jelen lehessen, de a legtöbb programunk oldalunkon visszanézhető.

Regisztrálj előadásainkra a https://www.legytudatosszulo.hu/ elérésen.

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS

Fontosnak tartjuk, hogy a közösségi média felületein mind a gyerekek, mind a szülők biztonságosan, tudatosan mozogjanak, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetünk projektjeink során arra, hogy azokat a csoportok - ahogy mi is - a közösségi média felületeinken publikálják.

Ha megtanulják a gyerekek, hogy a közösségi média egy olyan eszköz, amelyet tudatosan használva kiterjeszthetik szociális közegüket, akkor azok a veszélyek, amelyet fenyegethetik Őket, megszűnnek. Ezzel együtt segítjük a szülőket abban, hogyan tudják gyermekük online közösségi tevékenységét irányítani, ellenőrizni.

Ennek érdekében előadásokat szervezünk gyerekeknek és szülőknek, ahol az internethasználat, az online tartalomfogyasztás és ezen belül a közösségi médiával kapcsolatos legfontosabb dolgokra hívjuk fel a figyelmüket.

Ezzel együtt mi is használjuk az online közösségi médiafelületeket projektjeink szervezésére, bemutatására vagy kapcsolattartásra projektjeink részvevőivel.

 

TEVÉKENYSÉGEINK

 

 

HOGYAN SEGÍTÜNK

Egyesületünk igyekszik aktívan részt venni a kerületi oktatási intézmények és a szülők közötti kapcsolatok erősítésében, valamint partner minden olyan kezdeményezésben, amely a kerületi oktatás minőségének javítását tűzte ki célul.
Ennek érdekében kapcsolatot építünk ki minden olyan intézménnyel, egyesülettel, civil kezdeményezéssel, amely segít elérnünk ezt a célt.

Amennyiben te is szívesen segítenéd a munkánkat, azt kétféleképpen teheted. Legyél tagunk és töltsd ki a csatlakozási kérelmet, vagy támogasd munkánkat anyagi hozzájárulással.

CSATLAKOZZ!

Amennyiben szeretnél segíteni te is, hogy egyesületünk az aktív együttműködés fórumává váljon szülők és pedagógusok számára a kerületben az oktatással kapcsolatos ügyekben, akkor csatlakozz hozzánk!

Töltsd le a jelentkezési lapot, nyomtasd ki, az instrukcióknak megfelelően töltsd ki, majd juttasd el hozzánk akár személyesen, akár elektronikus formában az info@oktatas18.hu e-mail címre.

TÁMOGASS MINKET!

Amennyiben anyagilag szeretnél hozzájárulni építő munkánkhoz, azt adomány formájában teheted meg.

Utalj lehetőségeidnek megfelelő összeget a 10702277-71774817-51100005 számlaszámra. A kedvezményezett: XVIII. kerületi Oktatásért Egyesület, vagy PayPal-on keresztül a https://www.paypal.com/paypalme/oktatas18 hivatkozáson.

Vagy rendelkezz személyi jövedelemadód 1%-ával a javunkra. Adószámunk: 19187925-1-43 


Köszönjük!

PARTNEREINK

 

 

 

Ugrás a navigációhoz