Az egyesület

RÓLUNK

Célunk, hogy a Budapest XVIII. kerületében lévő oktatási intézmények pedagógiai munkáját civilként segítsük, oktatással összefüggő közösségi tevékenységeket szervezzünk, ösztönözzünk, segítsük az intézményeket abban, hogy a XXI. századi kompetenciákra koncentráló módszertanokat beilleszthessék saját pedagógiai programjukba.

 

Az egyesület tevékenysége a célokban megfogalmazott tevékenységek elősegítése, azokkal kapcsolatos kutató és szervező munkák elvégzése, pedagógusok és intézmények bevonása a különböző pedagógiai programokba.

 

Az egyesület fő tevékenysége a Közbigyó Projekt elnevezésű oktatási módszer bevezetésének ösztönzése a kerület tanintézményeiben, és az ezzel kapcsolatos projektszervezési módszerek koordinálása. Az egyesület tevékenységei közé tartozik még az egyesület által támogatott oktatási módszerek ismertségének növelése a kerület oktatási intézményei között.

AZ ELNÖKSÉG

 

Borbély Péter, elnök

Az oktatás nem egy merev, statikus valami, hanem a gyerekek és a pedagógusok párbeszéde által folyamatosan változó, alkalmazkodó folyamat.

 

Ezt a folyamatot segíteni, gondozni kell, és ha van rá lehetőség és alkalom, akkor csatlakozni kell hozzá.

Hiszem, hogy ha a pedagógia e három résztvevője - pedagógus, gyerek és szülő - együttműködik, akkor az oktatás hatékonyabb és sikeresebb lesz.

Ám ahhoz, hogy ez megvalósuljon, nagyon sok munkára van szükség.

 

Szeretném, ha itt helyben segíteni tudnám ezt a folyamatot.

 

 

Neumann-Bódi Edit, elnökségi tag

A gyerekek iskolához, tanuláshoz való viszonya, meghatározza a jövőjüket, és a jövőjük mindannyiunk szívügye.

 

Ha megszeretik a tanulást, övék a világ!

 

 

Fehérné Novák Vera, elnökségi tag

Férjemmel mindketten már óvodába is a XVIII. kerületbe jártunk.
Jelenleg 3 kamasz gyermekünkön és családtagjaimon keresztül több szállal kötődöm a helyi általános iskolákhoz és a két pestszentlőrinci gimnáziumhoz.

Jómagam a „legjobb” középiskolában és egyetemeken tanulhattam itthon és külföldön. Ezen tapasztalatok fényében vált meggyőződésemmé, hogy az oktatás sikere a pedagógusok, szülők és a gyerekek kezében van. Az oktatás sikere a mi kezünkben, azaz helyi szinten van.

 

Az vezérel, hogy legyen minden XVIII. kerületi gyerekünk sikeres! Szeressen csapatban dolgozni.
Bontakozzon ki abban, amiben igazán jó. Lelje örömét a munkában. Teremtsen értéket. Zsebelje be az elismerést.

 

Hiszem, hogy összefogással ez már egy rövidtávon is megvalósítható közös célunk lehet.
Együtt új pályára állíthatjuk a jövő nemzedékeit.

 

Ugrás a navigációhoz