Neked 1% nekünk 100% segítség

19187925-1-43
XVIII. kerületi Oktatásért Egyesület

Hogyan ajánlhatod fel adód 1%-át

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezz az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadód 1+1%-áról.

Ezt legkésőbb 2023. május 20-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheted.

 

Papír alapon a 22EGYSZA nyomtatvány kitöltve lezárt borítékban postán feladható, illetve a NAV ügyfélszolgálatán személyesen, vagy meghatalmazott útján leadható. Ez esetben csatolni szükséges a meghatalmazást. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az aláírásod!).

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatód továbbra is összegyűjtheti az 1+1 %-os nyilatkozatodat.

 

Amennyiben munkáltatód útján rendelkezel adód 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2021. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheted meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírásod!)

 

Az adó 1% felajánlása Neked semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitöltöd a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent számunkra! Segítségével több és tartalmasabb programot tudunk szervezni a kerületben élő gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak.

 

 

Mi történik, ha nem ajánlod fel az 1%-ot

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

 

Mi történik, ha rendelkezel az adód 1%-ával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott adó 1% rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt. Minden adófizető felajánlása duplán számít! Az adó egy százalékát kétszer ajánlhatod fel: egyiket egy nonprofit szervezetnek (mondjuk nekünk), a másikat egy egyháznak vagy költségvetési előirányzatnak, így 1+1%-ról rendelkezhetsz.

 

Ugrás a navigációhoz